Kun je ademen?

Dan kun je yoga doen

Kun je Ademen? 

Dan kun je yoga doen


Ik kan geen yoga doen want;
..... ik ben niet lenig ..... ik ben een man ..... ik hou niet van dat zweverige .....
Wat is jouw reden?
..... de mijne was dat ik tatoeages heb .....
Zot hè? Misschien is jouw reden wel net zo zot.

Yoga in onze westerse wereld lijkt bedoeld voor slanke, lenige, blanke vrouwen. Pas je niet in dat plaatje dan is yoga niet voor jou? 

Yoga gaat niet over een mooie foto met je been in je nek op Instagram. Hoewel ik moet bekennen dat het natuurlijk heel gaaf voelde toen ik na 3 jaar oefenen in hoofdstand kwam en bleef staan of toen ik inderdaad eindelijk mijn been in mijn nek kon leggen. Is dat dan yoga? Nee, natuurlijk niet. 


Kun je Ademen? 

Dan kun je yoga doen

De ademhaling is onze krachtigste gereedschap.


Een rustige, diepe ademhaling zorgt voor ontspanning in je lichaam, in je hoofd, in je hele systeem.  Een snelle, oppervlakkige ademhaling geeft juist spanning in je hoofd, in je lichaam, in je hele systeem. 
We kennen allemaal die momenten.

Ademhaling is het belangrijkste instrument in yoga. Onze ademhaling verbindt ons lichaam, mind en neurologische systeem. Yoga maakt hier gebruik van, dit zorgt voor meer dan ontspanning, dit zorgt voor herstel.  In yoga trainen we het effectief gebruik maken van onze ademhaling in rust, in houdingen en in bewegingen. 

Kun je Ademen? 

Dan kun je yoga doen


Er zijn zoveel vormen van yogabeoefening. Dat is eigenlijk heel logisch. Elk mens is anders, elk lichaam en elke geest werkt anders, we hebben allemaal zo onze eigen mogelijkheden en voorkeuren. Met zoveel vormen, is er altijd wel een vorm die bij jou past. Van super actief, tot heel rustig, de ene fysiek inspannend, de ander juist mentaal. In elke vorm zijn altijd aanpassingen of vervangende houdingen mogelijk, elk lichaam is immers anders. 

Kun je ademen? Dan kun je yoga doen. 
Zoek de vorm en leraar die bij jou passen!